Blog

Pecha Kucha

6 juli 2019

Hier komt de tekst van de Pecha Kucha

 

Ze zijn er!

14 maart 2019

In de ochtend van 2 maart was het dan eindelijk zover: de kippen zijn gearriveerd! Samen met het welkomstcomité hebben we de kippetjes uitgeladen en verdeeld over de drie hokken. Ik vind dat ze zich opvallend goed aanpassen aan hun nieuwe thuis! Al heel snel waren ze rustig aan het eten en drinken, verzorgden ze hun verenkleed en gingen ze lekker zitten, op stok of in het strooisel. De eerste paar dagen bleven zo nog even binnen in de kipmobiel, zodat ze rustig konden wennen.

Wanneer komen de eieren dan? Goed dat je het vraagt 😉 De kippen zijn nu 11 weken oud en nog hard aan het groeien. De eerste eieren verwachten we april/mei, dan zijn de kippen geslachtsrijp. De aandelen starten officieel per 1 mei, dus als de hennen in april al beginnen met leggen hebben jullie als aandeelhouders deze eieren als bonus! Er zijn nog eieraandelen beschikbaar, dus meld je snel aan!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is file-6-1024x1024.jpeg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is file1-2-1024x1024.jpeg

Bouw kipmobielen

28 januari 2019

De schuur van tuinderij CSA-LandinZicht op de Rading is sinds deze maand omgetoverd tot bouwplaats! Hier worden de mobiele hokken één voor één gebouwd door vakkundige vrijwilligers. Zonder Martijn en Gerard was het nooit zo goed geworden als dat het nu wordt. Daarnaast heeft ook Jasper, de smid van kasteel Sypesteyn, geholpen met het lassen van het stalen onderstel, zodat de wielen er mooi en stevig onder geplaatst konden worden. En niet te vergeten Elfriede, de stagiaire van LandinZicht, die ook enthousiast meehelpt! Zelf klus ik natuurlijk ook hard mee, terwijl ik alles te weten kom over materialen en gereedschappen: zoiets heb ik immers nog nooit eerder gedaan. Twee van de drie kipmobielen zitten al in elkaar. Nummer drie is maandag aan de beurt. Daarna is het tijd voor de beplating, afwerking en de bouw van legnesten en zitstokken, Kortom: het gaat boven verwachting goed en snel. Intussen denken we ook na hoe we deze kipmobielen op de Buitenhof krijgen. Dat zal een hele onderneming worden!

Al het hout, staal en gaas is gerecycled, net als de beplating die er als afwerking nog tegenaan gezet zal worden. Het hout maken we weersbestendig door het te behandelen met lijnolie, een natuurproduct. De kipmobiel is licht en luchtig, een ideaal kippenhok! De kippen moesten eens weten in wat voor paleisjes ze terecht gaan komen!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 756C76BB-EFFD-4EA5-BDB6-DDC98CFD2471-1024x1024.jpeg
 

Kerstkuikens!

27 december 2018

Nog even geduld

5 november 2018

Er is een kuikentje geboren op aard… niet één, maar zelfs driehonderd, waarvan de 150 hennen dit voorjaar naar KipEigen komen. Vanochtend mocht ik deze jonge kuikens bewonderen die in mei onze eieren gaan leggen! De schattige, piepende pluizenbolletjes worden nu goed verzorgd: ze zitten er warmpjes bij op een dikke laag zaagsel onder een warmtelamp in een stacaravan, omgebouwd tot kuikenstal. De fokker let goed op of ze voldoende water drinken. De kuikens krijgen onbeperkt biologisch kuikenvoer te eten. Al met al: de optimale omstandigheden om uit te groeien tot sterke kippen!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is NDLO9989.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is RTFQ0429.jpg

Begin 2019 gaan we starten met KipEigen. Tot die tijd zal er aan de website gewerkt worden. Maar belangrijker nog: het beschikbare veld bij de Buitenhof zal gereed worden gemaakt, de mobiele hokken gaan in elkaar gezet worden en de kippen zullen eerst langzaam moeten gaan wennen. Wij hebben er veel zin in! Mocht je je nog aan willen melden als vrijwilliger, dan kan dat door een mailtje te sturen naar: info@kipeigen.nl

Tot ziens in 2019 bij de Buitenhof!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is DSC_1611_a-1024x851.jpg