Eieraandeel CSA

Wil jij ook genieten van deze eieren? Je kunt ze bemachtigen door je aan te melden voor een CSA eieraandeel. (CSA = Community Supported Agriculture).

Dit werkt als volgt: je koopt een aandeel voor een jaarlijks bedrag van €220 (incl. BTW) en wordt mede-‘eigenaar’ van deze kippen. Dit bedrag dekt 1/80ste van de jaarlijkse kosten. Jij als eier-aandeelhouder deelt vervolgens in de opbrengst: 1/80ste van alle eieren is voor jou. Elke week kun je een doosje verse eieren af halen (geschat: 7-10 eieren). Zo kun je genieten van deze unieke, lokale eieren, zonder dat je er verder zelf wat voor hoeft te doen.

Het het huidige aandeeljaar loopt van 1 mei 2019 tot 1 mei 2020. Zolang er nog plek is kun je elk moment van het jaar instappen. Het te betalen bedrag wordt dan verminderd met het aantal eieren dat je vanaf 1 mei gemist hebt ten opzichte van het verwachte aantal eieren per jaar. Wanneer je drie jaar lang in rij een aandeel hebt afgenomen heb je als bonus ook nog recht op het kippenvlees van de hennen. Deze worden geslacht wanneer ze ‘uitgelegd’ zijn.

Meedoen?

Wil jij ook bijdragen aan deze natuurlijke manier van produceren en genieten van heerlijke verse eieren? Meld je aan voor een CSA-eieraandeel door dit formulier in te vullen.

Uitgiftepunt

Het uitgiftepunt van de eieren is bij de Landgoedwinkel, op de Rading 1B te Hilversum. Wekelijks zijn hier de verse eieren op te halen. Zo nu en dan zijn hier ook eieren te koop los van de CSA-aandelen.

Als je de kippen wilt bezoeken ga dan naar de Buitenhof, achter de Beukenhof. In de wintertijd zijn de kippen in de kas bij Kas&Co, Kromme Rade 5, Kortenhoef.

Uitgiftemomenten

Op vrijdagmiddag staan de dozen met verse eieren van de afgelopen week klaar. Tijdens het oogstseizoen valt het afhalen van de eieren samen met de oogsttijden van tuinderij CSA-LandinZicht. Zo kun je al je ‘boodschappen’ in één keer doen! Dit is op vrijdagmiddag van 16:00 tot 19:00 uur en op zaterdagochtend van 9:00 tot 13:00 uur. Als er op zaterdagmiddag nog eieren niet zijn afgehaald, zijn deze tot de donderdag erop nog op te halen bij de Landgoedwinkel.

Tijdens de wintertijd kunnen de eieren de hele week door opgehaald worden binnen de openingstijden van de Landgoedwinkel.