Eieraandeel CSA

Wil jij ook genieten van deze verse, natuurlijke eieren? Ze zijn te koop via CSA eieraandelen. (CSA = Community Supported Agriculture).

Dit werkt als volgt: je koopt een aandeel voor een jaarlijks bedrag van €220 (incl. BTW) en wordt mede-‘eigenaar’ van deze kippen. Je deelt dan in de opbrengst, waarbij je elke week een doosje eieren af mag halen (geschat: 7-10 eieren, gemiddeld 8,9). Zo kan je genieten van deze unieke, lokale eieren, zonder dat je er verder zelf wat voor hoeft te doen.

Het aandeeljaar loopt van 1 mei 2019 tot 1 mei 2020. Wanneer je drie jaar lang in rij een aandeel hebt afgenomen heb je als bonus ook nog recht op het kippenvlees van de hennen. Deze worden geslacht wanneer ze ‘uitgelegd’ zijn.

Meedoen?

Wil jij ook bijdragen aan deze natuurlijke manier van produceren en genieten van heerlijke verse eieren? Meld je aan voor een CSA-eieraandeel door dit formulier in te vullen.

Uitgiftepunt

Het uitgiftepunt van de eieren is bij tuinderij CSA-LandinZicht, op de Rading 1B te Hilversum. Wekelijks zijn hier de verse eieren op te halen. In de Landgoedwinkel op hetzelfde adres zijn er buiten de aandelen om losse eieren te koop, indien beschikbaar.

Als je de kippen wilt bezoeken ga dan naar de Buitenhof, achter de Beukenhof.

Uitgiftemomenten

Op vrijdagmiddag staan de dozen met verse eieren van de afgelopen week klaar. Het afhalen van de eieren zal samenvallen met de oogsttijden van tuinderij CSA-LandinZicht. Dit is op vrijdagmiddag van 16:00 tot 18:00 uur en op zaterdagochtend van 9:00 tot 13:00 uur. Als er op zaterdagmiddag nog doosjes niet zijn afgehaald, zullen deze in bewaring worden gebracht bij de Landgoedwinkel. De doosjes kunnen de rest van de week ook nog door hun eigenaren worden opgehaald. Na die week worden de eieren die niet zijn afgehaald verkocht.