Excursies voor scholen

Ook in 2024 organiseren we weer leuke en leerzame excursies voor het basis- en voortgezet onderwijs! Kom met de klas bij ons op de Natuurboerderij en leer alles over de natuur, dieren en voedsel.

Een les bij ons op de boerderij bestaat uit meerdere facetten, aangepast naar de leeftijd van de leerlingen en/of het niveau van de klas. We geven een stukje theorie mee, maar gaan er ook vooral mee aan de slag, door opdrachten, spel, en door lekker buiten bezig te zijn met het onderwerp!

Basisonderwijs

Appeltje Eitje: Hoe groeien appels? Waar komen eieren vandaan? En, wat hebben ze met elkaar te maken op een natuurboerderij? We leren alles over het belang van een gezonde natuur, om gezond eten voort te brengen!
Duur: 2 uur
Kosten: 200 euro

Voortgezet onderwijs

The Circle of Life: hoe werkt een ecosysteem? Waarom is het belangrijk dat deze goed werkt? Hoe kunnen we zorgen dat de natuur versterkt wordt én we genoeg voedsel produceren voor de mens? We leren hoe we als mens positief bij kunnen dragen aan een gezonde toekomst voor mens, dier, natuur en klimaat.
Duur: 3 uur
Kosten: 275 euro

Mail naar info@kipeigen om af te stemmen en één van onze inspirerende lessen te boeken. We kunnen hier best flexibel zijn, dus de datum van de excursie is in overleg. Ook over de inhoud en duur kunnen we afstemmen naar wens van de school.

We verwelkomen jouw klas graag bij ons op de natuurboerderij!

(In samenwerking met Omgevingseducatie Gooi en Vechtstreek)