Locatie en contact

De Buitenhof van de Beukenhof, Loosdrecht, brug met uitzicht op boomgaard met kipmobielen en in de verte de bloementuin, gehuld in mist

Persoonlijk advies nodig voor jouw eigen project of boerenbedrijf? Zie www.eva-vos.nl voor meer informatie!

Een rondleiding bij KipEigen kan ook onderdeel zijn hiervan.

Onze boerderij is gesitueerd op het perceel achter verpleeghuis De Beukenhof aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk 24, te Loosdrecht. 

Dit is midden in de Ster van Loosdrecht, behorend tot het Natura 2000 gebied de Oostelijke Vechtplassen. Het is een overgangsgebied tussen zandgronden (Utrechtse heuvelrug) en de lager gelegen veengronden richting het westen, richting de Loosdrechtse Plassen. Het gebied is een thuis voor veel plant- en diersoorten. Planten als de kale jonker, donkere lisdodde en waterweegbree komen hier voor. Wat de fauna betreft: das, ringslang, roerdomp, rietgors en vele andere dieren, waaronder ook vele insecten en amfibieën vinden hier hun thuis (Ster van Loosdrecht, 2017).

De boerderij is een sociale plek, waar bewoners van de Beukenhof, buurtbewoners en andere belangstellenden kunnen wandelen en ontspannen. Daarnaast besteden we ook aandacht aan educatie voor (school)groepen. Er is een klein voedselbos aangelegd, waar onder andere verschillende soorten fruitbomen en andere eetbare meerjarigen staan. Een amfibieënpoel en aangelegde hoogteverschillen in het voedselbosje bieden een habitat voor diverse wilde plant- en diersoorten. 

Te midden van alle wilde flora en fauna wonen de kippen van KipEigen. In de hoogstamboomgaard met diverse soorten fruit, scharrelen ze hun kostje bij elkaar. Op het open land beheren de Nolana haarschapen de veenweide, en op de moestuin groeien de heerlijkste groenten en kruiden. De haantjes helpen als ‘tuinmannetjes’ en maken tussen teelten door de groentebedden schoon. Hier op onze natuurboerderij produceren we regeneratieve groente, fruit, eieren en vlees terwijl we bodemvruchtbaarheid en biodiversiteit stimuleren, zodat we een natuurlijk evenwicht behouden in het zogenaamde ‘agro-ecosysteem’.

Contact

Telefoon: 06-27993784
E-mail adres: info@kipeigen.nl
Website: www.eva-vos.nl

Bezoekadres: Nieuw-Loosdrechtsedijk 24, te Loosdrecht. 
Actuele openingstijden boerderijkraam: zie agenda. Bezoek op afspraak, of boek één van de rondleidingen.

Bedrijfsnaam KVK: Eva Vos Agro-ecologisch ontwerp & advies
KVK nummer: 73119849
BTW-id: NL002313384B85

Routebeschrijving

Je kunt onze boerderij bereiken door het terrein van De Beukenhof op te gaan (Nieuw-Loosdrechtsedijk 24). Op de parkeerplaats van De Beukenhof kan je eventueel de auto kwijt. Houd links aan (leveranciersroute) en loop/fiets om het gebouw heen door naar achtergelegen land. Achter het bruggetje vind je Natuurboerderij KipEigen.

Beukenhof Inovum, Nieuw-Loosdrechtsedijk 24, Loosdrecht. toegangsbord

Gebruik onderstaande kaart of vind ons via ///compulsory.cares.chicken.