Stage / Leerlingboertraject

Stage

Volg je een opleiding aan de Warmonderhof, en ben je op zoek naar een stage? We hebben veel te bieden: een no-dig tuinderij met groentepakketten, kippen in de boomgaard, een beginnend voedselbos, holistische begrazing met schapen, chicken tractors, teelt van kleinfruit, opfok van haantjes… Voor ieder wat wils. Je kunt je in je stage op één afzonderlijk element richten, maar het mooie is dat je ook laagdrempelig kennis kunt maken met alle andere activiteiten die deel uitmaken van de kringloop.
Ons bedrijf is geaccrediteerd door SBB en is daarmee een erkend leerbedrijf voor alle opleidingen aan de Aeres Warmonderhof. Interesse? Stuur een mail naar info@kipeigen.nl voor een kennismakingsgesprek bij ons op de boerderij. Per studiejaar hebben we maximaal 4 stageplekken beschikbaar.

Leerlingboertraject

Wil je leren en werkervaring opdoen bij ons, los van een opleiding? Dan is dat mogelijk binnen ons leerlingboertraject. De precieze duur van de stageperiode en de dagen zijn in overleg.

Het leerlingboertraject is voor aspirant regeneratieve boeren of homesteaders, die zich hier goed op willen voorbereiden middels een persoonlijk traject. Als leerlingboer draai je een seizoen lang, 100 dagen mee (2 tot 3 dagen per week). Hier doe je werkervaring en praktische kennis op, zodat je na afloop zelf als regeneratief boer aan de slag kunt. Je leert hoe je met je met hoofd, hart en handen vorm kan geven aan je droom! 

Je kunt je traject op je eigen manier vormgeven: aan het begin stel je je eigen doelen op. Word je vooral enthousiast van groenteteelt? Dan kan je op de no-dig tuinderij je hart ophalen. Ben je een echte vee-freak? Dompel je onder in KipEigen: de eerste kippen-CSA van Nederland. Of doe het allemaal. Het is namelijk kenmerkend voor onze Regeneratieve Natuurboerderij dat de vele verschillende elementen allemaal op een bepaalde manier met elkaar verbonden zijn. Dat heeft voor jou als voordeel dat je laagdrempelig kennis kan maken met de andere bedrijfstakken en dat je inzicht krijgt in de holistische context. Naast werk op het land en met de dieren zit je ook bij ons aan tafel als we plannen maken voor de boerderij. Zo krijg je inzicht in de bedrijfsvoering en keuzes waar je als boer voor komt te staan. Gedurende het seizoen heb je ook de mogelijkheid om te werken aan je eigen bedrijfsplan en teeltplan, en kan je gebruik maken van feedback en adviezen van regeneratieve boeren Eva en Ellen. Na afronding van dit traject ben je er klaar voor om je eigen kleinschalige regeneratieve boerderij te starten.

Enthousiast? Stuur een sollicitatiemail naar info@kipeigen.nl waarin je meer vertelt over jezelf, je plannen en dromen en je kennis en ervaring die je tot nu toe hebt opgedaan. Na je aanvraag plannen we een gesprek in om te bespreken hoe we jouw traject samen kunnen gaan invullen, en tekenen we de trajectovereenkomst. Er wordt van je verwacht dat je een heel seizoen meedraait (tenminste van half februari tot half november = 100 dagen, verspreid over 9 maanden), en op de afgesproken dagen en tijden aanwezig bent (tenzij sprake is van ziekte/overmacht). Er is uiteraard ruimte om er een paar weken tussenuit te gaan (vakantie is gezond!), maar dan wel buiten het hoogseizoen, dus niet in juni-juli-augustus. Je geeft je vakantieweken ruim van tevoren aan ons door. Het is mogelijk in overleg je dagen flexibel in te delen. Als voorbeeld: 1 dag per week in voor- en naseizoen (=minimum), en in het hoogseizoen juist meer dagen per week. Dit alles in goed overleg.  

Aan het leerlingboertraject zijn geen kosten verbonden, wel commitment. Zo kunnen we jou het beste helpen om jouw doelen te bereiken en kunnen wij op een goede manier investeren in nieuwe regeneratieve boeren!  

(Er is elk seizoen plaats voor 2 leerlingboeren)