Groentepakketten

Wil je genieten van kraakverse groente, met het gemak van een pakket? Schrijf je dan in voor onze groentepakketten! Je deelt dan een heel seizoen mee in de oogst van onze regeneratieve groentetuin. Zo eet je gezond, gevarieerd en met de seizoenen mee en heb je tegelijkertijd een positieve impact op onze natuur en het klimaat.

We werken volgens Community Supported Agriculture (CSA): landbouw gedragen door de gemeenschap. Dus als deelnemer aan de groentepakketten ben je ook lid van onze community! De prijs van de groentepakketten is je jaarbijdrage: hiermee dekken we samen de kosten en delen we de opbrengsten in de vorm van groente en kruiden. Samen dragen we de risico’s en delen we de meevallers.

Elke week kun je een divers groentepakket afhalen bij het door jou gekozen afhaalpunt. Zo kun je genieten van je eigen lokale, kant en klaar geoogste seizoensgroente, zonder dat je er verder zelf wat voor hoeft te doen! Behalve dan het bereiden van de heerlijkste gerechten. 😉

papieren groentetas

Deze groenten zijn afkomstig van de no-dig moestuin op de Buitenhof, Loosdrecht. Hier telen we samen met de natuur, en vormen we een kringloop met de kippen. Ze maken compost voor de moestuin en ze krijgen de restanten van de groente. En jij kan genieten van de weelde, die we vers oogsten voor jou! Groente en kruiden, barstensvol vitaminen en mineralen!

De groentepakketten worden 30 weken per jaar (ongeveer van mei tot in november) wekelijks aangeboden via deze afhaalpunten:
Hilversum Centrum: ONS Biologische Slagerij (Groest 3)
Hilversum: Landgoed de Rading (Rading 1B)
Loosdrecht: Boerderij van Herk (Oud-Loosdrechtsedijk 38A).

Elke vrijdag om 12:00 uur staat jouw dagverse groentepakket klaar. Je kunt deze t/m zaterdag afhalen binnen de tijden van het afhaalpunt dat jij kiest. Onderaan de pagina vind je de afhaaltijden per locatie.

Wil je je inschrijven? Scroll naar beneden en kies jouw gewenste grootte. Reken deze online af en jij bent in 2023 verzekerd van de lekkerste groente!

  • Verse groente
  • Gezond
  • Geen plastic
  • Goed voor klimaat & natuur
  • Minimale food miles
  • Geen verspilling
  • Biologische zaden en plantgoed
  • Wekelijkse update over de oogst, moestuin, tips en informatie

Maar… Hoe zit het nou precies? KipEigen gaat toch over kippen? Waar komen die groenten dan opeens vandaan? Dat zit zo: omdat we meer grond tot onze beschikking kregen, zijn we afgelopen najaar van start gegaan met een regeneratieve no-dig groentetuin. Deze landbouwmethode is goed voor de bodem, klimaat, biodiversiteit en natuurlijk voor de groente. En wat heeft dit met kippen te maken? Meer dan je zou denken. Deze winter hebben de kippen de teeltvakken ontdaan van onkruid en plaaginsecten. De mest is voeding voor de bodem, en in het teeltseizoen gaan alle restjes naar de kippen. De overige kippenmest composteren we met houtsnippers van de knotwilgen, en brengen we ook weer aan op de tuinderij. Op deze manier geven we vorm aan de kringloop, op een zo natuurlijk mogelijke wijze. In dit systeem is geen verspilling, maar een mooie wisselwerking, waarbij zowel dier als natuur én klimaat profiteert.

Prijzen groentepakketten

Klein (1p)€ 330
Middel (2p)€ 540
Groot (3-4p)€ 750
De portiegrootte is gebaseerd op drie dagen groente in de week. Zo heb je altijd de vrijheid om buiten je pakket om (exotische) groente te kopen, of buiten de deur te eten. 😉 Let wel: de eerste en laatste pakketten van het seizoen zitten minder vol, omdat de eerste oogsten stukje bij beetje op gang komen, en ook weer afbouwen in het najaar: we leven, werken én eten met de natuur en seizoenen mee! Tip: verwerk de zomerse overvloed tot pastasauzen, of vries ze in om in de winter ook nog te kunnen genieten van de moestuinweelde.

Waarom CSA? Je hebt het voordeel dat je als oogst-aandeelhouder een vaste prijs betaalt aan de start van het seizoen, dus je bent niet meer afhankelijk van de grillen van de (super)markt. Je hebt inspraak in de groente die we telen: na afloop van het seizoen mag je meedenken met het volgende seizoen! En op deze manier hebben wij als telers de zekerheid dat onze met liefde geteelde groente goed terecht komt. We delen de lasten en de lusten: valt een oogst tegen? Dat is jammer, en daar kunnen we (meestal) niets aan doen. Er is kans dat de oogst van een andere groente weer meevalt, dus de samenstelling van de groentepakketten wisselt wat op basis van hoe alles groeit. De exacte start en eind van het oogstseizoen is ook mede afhankelijk van het weer, dus ook daar geen garanties. 😉 We doen wat we kunnen, werken met de natuur mee, en houden jou als oogst-aandeelhouder uiteraard op de hoogte van hoe alles groeit en bloeit in ‘jouw’ moestuin! We kopen dus geen externe groente in: echt alles wat je in het pakket vindt, is van eigen (lokale) bodem!


Afhaalpunten openingstijden

Landgoed de Rading

In de Landgoedwinkel, op Landgoed de Rading (Rading 1B, Hilversum) op de grens van Loosdrecht en Hilversum, met de volgende afhaaldagen en -tijden:

vr:          12:00-17:00
za:          9:30-17:00

Voedselvereniging ‘Ons Eten Hilversum’, is ook gesitueerd op Landgoed de Rading. Zo kun je al je duurzame boodschappen in één keer doen! Via de voedselvereniging is het ook mogelijk om eieren, haantjes en groentepakketten per week ‘los’ te bestellen. Zelfoogsttuin CSA-LandinZicht zit ook op deze locatie. 

Boerderij van Herk

De boerderijwinkel van Boerderij van Herk aan de Oud-Loosdrechtsedijk 38A, in Loosdrecht, verkoopt een ruim assortiment streekproducten, en hier zal ook onze groente en eieren los verkrijgbaar zijn. Hier gelden de volgende afhaaldagen en -tijden:

vr: 12:00-17:30
za: 9:00-17:00

ONS Biologische Slagerij

Midden in het centrum van Hilversum, op de Groest nummer 3, tegenover het marktplein, vind je deze prachtige winkel ONS, met een divers aanbod van biologische/lokale producten en maaltijden. Zowel de groentetassen als de eieren zijn hier af te halen. Hier gelden de volgende afhaaldagen en -tijden:

vr: 12:00-18:00
za: 8:00-16:30