Groentepakketten (nieuw!)

Wil je genieten van kraakverse groente, met het gemak van een pakket? Schrijf je dan in voor de groentepakketten! Zo zet jij in 2023 gemakkelijk een gezonde maaltijd op tafel, eet je met de seizoenen mee en tegelijkertijd maak je een positieve impact op onze natuur en het klimaat.

papieren groentetas

Deze groenten zijn afkomstig van de no-dig moestuin op de Buitenhof, Loosdrecht. Hier telen we samen met de natuur, en vormen we een kringloop met de kippen. Ze maken compost voor de moestuin en ze krijgen de restanten van de groente. En jij kan genieten van de weelde, die we vers oogsten voor jou! Groente en kruiden, barstensvol vitaminen en mineralen!

De groentepakketten worden 30 weken per jaar (ongeveer half april tot half november) wekelijks aangeboden via afhaalpunten in Hilversum/Loosdrecht. Één van de afhaalpunten is Landgoed de Rading in Hilversum (Rading 1B). Nadere informatie over andere afhaalpunten volgt nog. Wil je je inschrijven? Scroll naar beneden en kies jouw gewenste grootte. Reken deze online af en jij bent in 2023 verzekerd van de lekkerste groente!

  • Verse groente
  • Gezond
  • Geen plastic
  • Goed voor klimaat & natuur
  • Minimale food miles
  • Geen verspilling

Maar… Hoe zit het nou precies? KipEigen gaat toch over kippen? Waar komen die groenten dan opeens vandaan? Dat zit zo: omdat we meer grond tot onze beschikking kregen, zijn we dit najaar van start gegaan met een regeneratieve no-dig groentetuin. Deze landbouwmethode is goed voor de bodem, klimaat, biodiversiteit en natuurlijk voor de groente. En wat heeft dit met kippen te maken? Meer dan je zou denken. Deze winter hebben de kippen de teeltvakken ontdaan van onkruid en plaaginsecten. De mest is voeding voor de bodem, en in het teeltseizoen gaan alle restjes naar de kippen. De overige kippenmest composteren we met houtsnippers van de knotwilgen, en brengen we ook weer aan op de tuinderij. Op deze manier geven we vorm aan de kringloop, op een zo natuurlijk mogelijke wijze. In dit systeem is geen verspilling, maar een mooie wisselwerking, waarbij zowel dier als natuur én klimaat welvaart.

Prijzen groentepakketten

Klein (1p)€ 330 ( = €11 /wk)
Middel (2p)€ 540 ( = €18 /wk)
Groot (3-4p)€ 750 ( = €25 /wk)
De portiegrootte is gebaseerd op de richtlijn van 250g groente per persoon per dag, voor drie dagen in de week. Zo heb je altijd de mogelijkheid om buiten je pakket om groente te kopen, of buiten de deur te eten. 😉