Slide 1

 

Slide 2

Verse eieren van onze natuurlijk gehouden buitenkippen

Slide 3

Lokale kringlopen sluiten met agro-ecologische principes als uitgangspunt

Wil jij lokale eieren, vlees, groente, of fruit met positieve impact op natuur, klimaat en welzijn van mens & dier?

Doe mee met dit lokale initiatief door eier-aandeelhouder te worden, waarbij je wekelijks jouw deel van de vers gelegde eieren krijgt. Of adopteer een haantje, voor het duurzaamste stukje vlees. Of doe mee met de groentepakketten en haal wekelijks jouw gevulde tas met verse groente af. Of bezoek één van onze fruitplukdagen. Alles met de grootste zorg voor onze aarde!
CSA eier-aandeel
Woon jij in regio Hilversum / Wijdemeren en wil jij ook genieten van heerlijke verse eieren en bijdragen aan deze natuurlijke manier van produceren? Je kunt deze eieren bemachtigen door je aan te melden voor...
Lees meer "CSA eier-aandeel"
Adopteer een Haantje
De hennen die onze eieren leggen hebben ook broertjes. Deze haantjes willen we ook een mooi, waardig leven geven, waarbij ze een waardevolle functie vervullen op de tuinderij, boomgaard en/of voedselbos! Zo is het concept...
Lees meer "Adopteer een Haantje"
Groentepakketten
Wil je genieten van kraakverse groente, met het gemak van een pakket? Schrijf je dan in voor onze groentepakketten! Je deelt dan een heel seizoen mee in de oogst van onze regeneratieve groentetuin. Zo eet...
Lees meer "Groentepakketten"
Agenda
Momenteel zijn we druk met de voorbereidingen voor seizoen 2024. Ergens deze winter organiseren we nog een meewerkdag. Houd de agenda in de gaten! πŸ™‚
Lees meer "Agenda"

Regeneratieve landbouw

De kringloop van kippen, fruit- en groenteteelt vormt als het ware de basis voor het regeneratieve (agro-)ecosysteem. Het is de kunst om niet alleen een evenwicht te vinden tussen natuur en voedselproductie, maar een synergie, waarbij zowel mens & dier als natuur & klimaat kan profiteren.

Duurzaam betekent per definitie dat je de huidige situatie voor lange tijd kan volhouden (sustainable,Β able to sustain). Het probleem is echter dat de huidige situatie eigenlijk geen goed startpunt is. Bijvoorbeeld de bodemkwaliteit en biodiversiteit zijn zo sterk achteruitgegaan dat we eerst zullen moeten werken aan herstel, oftewelΒ regeneratie,Β voordat we over duurzaam en circulair kunnen spreken. Per definitie gaat regeneratieve landbouwΒ dus om herstel. Herstel door het opbouwen van een gezonde, levende bodem. En daarmee het faciliteren en stimuleren van leven.Β In dit proces wordt koolstof vastgelegd en gezonde plantengroei gestimuleerd.

In de praktijk betekent regeneratieve landbouw onder andere: geen kerende grondbewerking zoals ploegen en geen gebruik gebruik van pesticiden en kunstmest. Regeneratief gehouden vee wordt gemanaged middels holistische begrazing, waarbij het natuurlijke gedrag van het vee wordt ingezet om bodem, biodiversiteit en diergezondheid te verbeteren. Hiermee neemt het organische stofgehalte in de bodem toe: CO2 uit de lucht wordt in de bodem opgeslagen. Dit biedt ook optimale omstandigheden voor een rijk bodemleven, dat op zijn beurt voedingsstoffen beschikbaar stelt voor de gewassen. Tegelijkertijd werkt het organische materiaal als een spons: de bodem houdt meer water vast en droogt minder snel uit. Een goede eigenschap als het gaat om de weerextremen die zich regelmatig aandienen. Regeneratieve landbouw zorgt voor een veerkrachtig voedsel-landschap.

InΒ Project DrawdownΒ staat regeneratieve landbouw hoog gerankt in de wetenschappelijk onderbouwde oplossingen die de meeste impact kunnen maken, om koolstof vast te leggen.

Ik doe mee!

Word ook eier-aandeelhouder en haal (twee)wekelijks je eieren op bij Landgoed de Rading in Hilversum. Meld je nu aan voor jouw eier-aandeel 2023!